Thursday, September 28, 2006

Biboja ja muutama PIPA!



Tällaiselta näytti Coatsin Red Heart (Carmen color). Ihanan pehmeää ja siitä tuli minulle Bibo Lauran ohjeella. Väri ei ehkä ole ihan minun tyyliäni...

Lisäksi on Aino-biboni melkein valmis!

Tein jonkun blogivinkin mukaan pörröpipon wool-langasta ja tangosta - Valkoinen paistaa kyllä läpi, mutta eipä se tahtia haittaa.

Tuesday, September 26, 2006

Lankahankintoja Vammalasta





















Tällaisia ostin ja olen niin onnellinen! Chili on muotoutumassa jonakin kauniina päivä pikkuneidille kiiltäväksi ponchoksi ja Brilla oli niin ihanaa, etten voinut vastustaa. Lisäksi ostin Coatsin Red Heart- lankaa, joka jo muuntautui minulle sopivaksi Biboksi. Tiukille meni 50 gramman riittoisuus - mutta sain sopivan, jollei sitten käytössä kovasti kutistu! (kuva myöhemmin=)

Biboa ja lankaostoksilla

Niin näistä viikonlopun neulomuksista... Neuloin ahkerasti matkat mökille ja takaisin.

Sain valmiiksi kaksi Biboa. Ensimmäinen eli tämä punakirjavasta Aino-langasta tehty tuli valmiiksi perjantaina ja kun sovittelin... Eipä tullut aikuisen kokoista. Meni sitten hyvin minun kolmivuotiaalleni. Ja kuinka näin kävi... Kun pääsin takaisin kotiin mittailin puikkojen koot. Vitosella kun piti tehdä niin pyöröt oli 4, 5 ja sukkapuikot 4: n kokoiset! Käsiala oli myös hyvinkin tiukkaa, kun jännitin noita silmukoiden edestä ja takaa neulomisia!

Eli kohta olemme neidin kanssa "samikset", kun haen ne suuremmat puikot ja teen Bibon Ainosta myös itselleni!

Lauantaina kävimme Vammalassa ostosreissulla ja piipahdin muutamassa mukavassa putiikissa. Vammalan käsityökeskuksella Puistokatu 10:ssä oli ihana Ryijynäyttely. Ihastuin eritoten Annaq:n "Metsän syli"-ryijyn muotoon ja upeisiin väreihin!

Toinen vierailukohteeni oli Aprisco (Puistokatu 18) ja teinkin muutaman ihanan hankinnan. Laitan kuvia seuraavassa postauksessa. Langat olivat ainakin Tekstiiliteollisuuden ja Kauhavan Kangas-Aitan tuotteita ja palvelu oli tosi ystävällistä. Toivottavasti pääsen jatkossakin vierailemaan Vammalassa näillä mökkireissuillani!

Alla vielä kuva alennusmyynneistä hamstraamastani Tennesseestä. Se on muotoutumassa ainakin sydänsukiksi Ullan ohjeen mukaan. Kerran jo aloitin leveämmällä sukanvarrella, mutta purin tekeleeni kun tein virheen mallineuleessa heti ensikerroksella!

Monday, September 25, 2006

Minun kukkani!


Mökillä tuli käytyä ja oli ihana viikonloppu ja upeat ilmat. Kävimme sienimetsällä - ei löytynyt kyllä suppilovahveroista haisuakaan! Mukavaa oli neidin kanssa silti kiipeillä kivisessä maastossa. Ja eväsretkellä käytiin niemen nokassa. Tässä muutama kuva mökkitunnelmasta!



I am an
Echinacea


What Flower
Are You?




Friday, September 22, 2006

Valmistakin on tullut!

Sain eilen valmiiksi (vihdoinkin)sukat Nalle-langasta. Tein Novitan kevätlehden ohjeilla, mutta puikkoni oli 2,5.

Edelliset aikaansaannokseni tuntuivat löystyvän ja venahtavan muutaman päivän käytön jälkeen... (kolmosen puikoilla kudotut) Onko muilla ollut samanlaista ongelmaa? Eli ne aikaisemmat esittelemäni sukat päätyivät anopille; hänelle ne tuntuivat ihan passelilta!!

Sain myös valmiiksi taas yhden ribbipipon. Kavennukset tein taas omasta päästäni. Lankaakin jäi vielä ehkä yhteen, mutta pakko vaihtaa väriä välillä.

Aloitin Biboa pätkävärjätystä Ainosta ja ehkä teen vielä hennonmankin värisen, jossa kiertoraidat pääsevät paremmin oikeuksiinsa.

Kuvia ehkä ensi viikolla. Nyt viikonlopun viettoon!

Wednesday, September 20, 2006

Ihan muita höpinöitä!

Syksy tulee ja puutarha pitäisi laittaa talviteloille!

Sisälle pelastettavia:
7 tomaattiruukkua
3 pelargoniaa
muutama purkkiin siirrettävä muratti parvekelaatikoista

Ja näiden myrkyttäminen.... Minulla on ollut jo tuota
ripsiäisongelmaa kaikkien sisäkasvien kanssa.

Maahan istutettavat:
1 punahattu
1 komeamaksaruoho
Mehitähtiä ruukullinen

Vielä haaveissa (ehkä sitten ensi kesänä, jollei syysalennuksia):
Kultapallo (olisiko jollakin lukijalla lahjoittaa taimia Turku-akselilla...?
Iltahelokki, joka on ihana kukkiessaan!
Punatähkä
Lyhtykoiso

KIRJALLISUUDESTA

Lukemisen alla:

Kuukauden tahkottu Anna Jansson: Kalpeat ja kuolleet
Sujata Massey: Rei Shimura ja Helmenkalastaja

Kirjastosta lainassa myös:
McTague, Fiona : Neulo itse pehmeät lelut
Mitronen, Kyllikki : Sukkasillaan : perusohjeet ja 44 kaunista mallia
Stanfield, Lesley : Kauneimmat neulemallit
Stoller, Debbie : Stitch 'n bitch : neulojan käsikirja
Immonen, Anne-Maija : Joka tyypin virkkauskirja

SUOMALAINEN KIRJASTOJÄRJESTELMÄ ON VERTAANSA VAILLA!!!!
Noista viidestä kirjasta haikailen omaksi tuota
Kauneimmat neulemallit kirjaa! Myisikö joku minulle kohtuuhintaan
kyseisen teoksen - Turun alueelta eritoten - voisin itse noutaa..

BUSH, NANCY:KNITTING VINTAGE SOCKS on kirja jonka tilasin itselleni AdLibriksestä... Sitä ei ollut Turun alueen kirjastoista saatavana.

Itse asiassa olen kyllä nyt sitä mieltä etten hamstraa näitä neulontakirjoja. En ole taas selannut lehtiänikään aikapäiviin, joten niissäkin riittää ohjeita yllin kyllin. Aika ei riitä ja mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja tuntuu olevan rajattomasti. Sekä lisäksi nämä netissä olevat BO:t, Bibot ja upeat huivit!!!!

Neidin villatakki etenee kyllä...

Sunday, September 17, 2006

Oopperaelämyksiä ja villatakkia!



Kävin eilen katsomassa elämäni ensimmäisen kerran Taikahuilun "livenä". Ensi-ilta Åbo Svenska Teaternissa
on ensi viikonkeskiviikkona eli otin varaslähdön!
Aivan ihanaa musiikkia ja upeat laulajat! Esitys toteutetaan yhteistyössä Turun AMK:n Taideakatemian kanssa ja minulla oli siellä lavalla monta ulkonäöltä tuttua esiintyjää. Papageno ja Papagena hurmasivat rooleissaan ja Paminana esiintyvä Laura on AIVAN UPEA! Suosittelen lämpimästi, jos vielä lippuja on 7:än esitykseen jäljellä!!!

Kohta aloitan hihoja tuohon villatakkiaunelmaan, joka komeilee kuvassa. Ohje on Modasta
3/2004, tytön jakku nro 31, joka on Sirdar Snuggly langalle. Jätän kukkavarret ja kukat pois, jotka ovat kyllä suloiset yksivärisellä pohjalla...

Euromarketissa poikkesin lauantaina. Ostin Novitan kesälehden, joka jäi ilmestyessään minulta ostamatta ja lisäksi mukaan tarttui pätkävärjättyjä nalle-lankoja, jotka olivat 30% tarjouksessa. Eli kerän hinta oli 5 senttiä kalliimpi kuin yksivärisen nalle-langan hinta. Teki mieli hamstrata, mutta yritin hillitä itseni. Oon minä muitakin ostoksia tehnyt, mutta niistä kuvia myöhemmin...


Monday, September 11, 2006

Etsi oma "eurooppalaisuutesi"...!!

http://www.blogthings.com/whosyourinnereuropeanquiz/


Your Inner European is French!


Smart and sophisticated.
You have the best of everything - at least, *you* think so.

Ja tämä tuloshan ei yllättänyt ollenkaan....
Kreikka kyllä kiinnostaa maana nykyään enemmän kuin Ranska...

Kuntoilua ja neuletakkia

Viikonloppu vierähti taas vauhdikkaasti! Pikkuneiti näki taas lähes samanikäistä ystäväänsä lauantaina ja ihanaa kun neidit viihtyivät keskenään ja äidit saivat rauhassa jutella syntyjä syviä...

Eilen kävin myös tunnin juoksulenkillä erään ystäväni kanssa! Uskomaton suoritus minun kunnollani, enkä nyt kuitenkaan ihan mahdottomasti hyytynyt. Yhdessä on kyllä helpompi lähteä - jos en olisi saanut soittoa niin kyllä olisi taas jäänyt lenkkeily väliin.

Villatakkia väännän prinsessallemme Modan ohjeella, joka on Sirdar Snuggly-langalle. Tarkistan mallin ja lehden numeron teille myöhemmin ja lisään kuvaa tekeleestä. Minulla on käytössä se pätkävärjätty Coatsin Schachenmayr Nomottan Bravo baby -lanka. Teen 3 1/2-puikoilla eli saa nähdä kuinka käy... Otin kyllä tahallisesti reilun koon, jolleivat langat aivan täsmää keskenään. Etsin aikani ohjeita tälle langalle, mutta en kyllä netistä mitään bongannut. Ilmeisesti on olemassa joku Bravo Baby-julkaisu josta löytyy ohjeita, mutta eiköhän kuitenkin ilman pärjätä...

Miehelle on tulossa Isoveli-pipo ja minun "lapinvärisukkani" on vaiheessa - toisen sukan kantapäässä.

Thursday, September 07, 2006

Ideoitahan riittää

Jatkuvasti! Nyt olen ihastunut tuohon Odessa-pipoon http:////www.magknits.com/feb06/patterns/odessa.htm , mutta minullakin on kynnys lähteä kokoilemaan tuolla englanninkielisellä ohjeella! Ja helmetkin puuttuvat... Josko tilin tullessa suunnistaisi askartelu- ja lankaliikkeeseen.

Meidän pikkuneiti kävi eilen elämänsä ensimmäistä kertaa satujumpassa. Siellä ne kolmevuotiaat viilettivät tunnin verran vaaleanpunaisissa rimpsupuvuissaan ja juoksivat eri suuntiin hakiessaan juotavaa... Unohtivat minkä värisiä viivat lattiassa ovat (ohjeistusta tarvittiin) ja hipassa kaikki juoksivat kiljuen karkuun ja kukaan ei muistanut kuka porukasta on se kiinniottaja!! Oli sitä hauska seurata. Meidän neiti pärjäsi kyllä tosi hyvin.

Meillä on muutenkin koettu uhmaiän voimistumista. TYLSÄÄ, tykkäämistä ja ei-tykkäämistä, ajoittaista ripustautumista kuin hädän hetkellä ja ovien paiskomista... Huh-hah-hei, mutta rajojahan tässä haetaan.

Uusin Moda tuli minullekin, mutta vasta torstaina6.9. Minä jo ehdin pettyä keskiviikkona kun laatikossa ei ollut mitään... Ei tullut vastaan mitään "nyt-heti-mulle" mallia, mutta ideoita sain ja alan kyllä hurahtaa erilaisiin lankalaatuihin.

Friday, September 01, 2006

Kuvia ja kuulumisia!














No niin! Meidän pihalla kukoistaa edelleenkin kukat - uusia ilmiöitä ovat mm. auringonkukat siemenistä, tuo upea kärhö, malva (istutettu siemenistä) ja punahattu!

Olen saanut aikaiseksi tuon mustan pipan miehelleni ja tuo viereinen on syntymässä ihan isovelikerän ohjeella.

Turun Taidemuseossa oli eilen viimeistä päivää Alphonse Muchan näyttely ja kyllä kannatti. Olen ollut pitkään innostunut hänen julisteistaan, mutta nyt näin maalauksiakin. Tässä on vielä muutama upea teos, jotka näin paikan päällä!

Ja katsokaahan vielä tuota upeaa oranssia! Sitä on siinä 100g eli missä ohjeessa Chenille-lanka pääsi kaulaliinana oikeuksiinsa? Ehdotuksia?