Wednesday, June 28, 2006

Lomatunnelmia ja terveiset Baltiasta!

Kotona taas!

Tulimme tänään mökiltä hoitamaan näitä kotihommia ja juhlimaan miehen synttäreitä!

Terveiset moottoripyöräreissulta Baltiasta. Olimme viikon miehen kanssa ajelemassa. Helsingistä Tallinnaan matkasimme Eckerö Linella ja jatkoimme matkaa idän kautta Rakvereen, Peipsijärvelle ja Tarttoon. Yövyimme lähellä Otepäätä ja seuraavat etapit olivat Riika, Vilna, Pärnu ja Kuressaare Saaremaalla. Ilmat olivat loistavat ja lämpimät. Ensin ajattelimme että on aivan hullua ahnehtia reissu Liettuaan ja Vilnaan saakka, mutta se oli kyllä äärettömän kiinnostava kaupunki eli ei kyllä yhtään kaduttanut. Flickrissä on muutama reissukuva, jos haluat vilkaista.

Yövyimme teltassa, mökissä ja hotelleissa ja hinta oli varsin kohtuullinen. Via Balticaa kulkeville varoituksen sana - Odotella saa kun vain yksi kaista on auki ja vuoroa odotellaan valoissa. Pahimmat tiet löytyivät ehdottomasti Latviasta ja Pärnusta Saaremaalle mentäessä oli tietä vedetty kokonaan auki viiden kilometrin matkalta ja pöly vain lensi...

Mutta loistavasti sujui matka!

Ostamista olisi riittänyt, mutta kummasti tuo moottoripyörämatkailu rajoittaa tuomisten määrää... Yksi olutlaatikko sentään tuli Helsingistä kotio takana istuvan eli minun sylissäni.
Vähän vaatteita ostin ja lapsille pientä tuomista. Lankakaupassa kävin Kuressaaressa ja olisi ollut niin halpaa... Lapsen villatakkiin sentään ostin muutaman kerän!

Saa kysellä lisää jos kiinnostaa! Edellisessä viestissä on kuva Trakain linnasta läheltä Vilnaa!

1 comment:

Hekla said...

Kuulostaa tosi kivalta reissulta, tulee nuoruus mieleen. 90-luvun alussa käytiin pari kertaa miehen kanssa prätkällä Euroopassa, ja hienoja matkoja olivat. Silloin ei onneksi ollut minullakaan neulemaniaa päällä, sillä kuljetuskapasitetti ei tosiaankaan ole kakspäällä reissatessa suuri...

Ja Viro sitten, sinnekin olisi ihana päästä taas. Miten se maa voikin olla niin lähellä ja kuitenkin niin kaukana, täältä Itä-Suomesta käsin.