Saturday, January 19, 2008

Ruskovillaa värjätty!

Olemme tämän viikonlopun kaksin kotosalla peikkotytön kanssa ja olen ahkeroinut harrastusten parissa. Kävimme bussilla Citymarketissa ja neiti totutteli taas nukkumaan kantoliinassa. Oli helppoa kulkea ilman vaunuja kun mulla on Maijat-kantotakki minne neiti mahtuu alle, tavarat kulkee repussa ja takissa on tilavat taskut joihin saa kännykän ja kukkaron helposti otettavaksi. Sateenvarjo oli tällä ilmalla pakko ottaa mukaan.Ostimme Nitorin yleisväriä ja värjäsin oliivin vihreäksi Ruskovillan 110-senttisen villapuvun. Puku on ollut pitkään käyttämättä ja siinä oli tosi pahoja kellertäviä läikkiä. Tuli hieno, vaikka vetoketju värjäytyikin aika hassun väriseksi. Paikattavana olisi vielä muutama reikä ja sitten on taas käyttökuntoinen.. Mahtunee tättähäärälle. Otan kuvan kun valaistus riittää - en osaa ottaa sellaista kuvaa jossa värit toistuisivat oikein tässä pimeydessä.
Tein värjäyksen sinkkiämpärissä ja käytin kaksi väriainepakettia. Lisäsin teenkeittimellä vettä, aina puoli litraa tai litran, 5-10 minuutin välein. Yhteensä annoin "mehun" muhia n. tunnin ajan.... Lisäksi laiton väkiviinaetikkaa n. 1,5 desiä ja hiukan tekstiilisuolaa. Huuhtelin lopuksi hyvin ja ainakin nyt kosteana näyttää hyvältä ja väristä tuli riittävän tumma.

Cittarin lankahyllyiltä oli hävinnyt mahdottomasti tarjouslankoja - eikai siitä montaa päivää ole kun viimeksi kävin ja silloin siellä ei ollut vielä tarjouksia? Mukaani nappasin uusimman Novita-lehden (viimeinen) ja kaksi viimeistä viininpunaista kerää Wool-lankaa.

Lisäksi hain vielä tarvikkeita Tiimarista peikkotytön kiitoskortteihin. Ei mittään ihmeellistä - kuva niihin tulee, nimi ja syntymätiedot sekä pikkuinen koriste. Valokuvat sain perjantaina eli hyvällä mallilla ollaan. Postimerkitkin jo ostin samalla reissulla.

Huomenna ehkä kuvia tuotoksesta ja lankainventaariota. Feather and Fun-huivi on vihdoinkin alulla..

Toissapäivänä kävimme tättähäärän kanssa myös kirppiksellä ja sieltä tarttui euron vaatekappaleita mukaan. Niitä odottaa uusiokäyttö - yhdestä aikuisen puserosta on jo melkein valmistunut 100-senttiset housut ja pari muuta trikoopuseroa päätyy kestovaippojen kuosiin. Nyt on taas innostusta niidenkin tekoon kun löysin nuo "kankaat" noin halvalla - itseltä en ole bongannut ainakaan vielä inspiroivia KUOSEJA!

No comments: